diumenge, 3 de juliol del 2016

Montserrat - La Pastereta - Via Tomasín - 02/07/2016

La Pastereta sempre és un bon recurs pels matins d'estiu, vies no massa llargues i orientades a l'oest, fet que et garanteix una escalada a la ombra. 

Avui, hem escollit la Via Tomasín itinerari obert per en Joan Asín i dedicat al seu pare. Segons el seu bloc ha fet alguns sanejaments i la cosa promet. Sabem que hi trobarem terra doncs no ha plogut.


Una bona vista de La Pastereta i també de la via. 


 Des de peu de via, ja podem veure la primera assegurança just en una petita balma. Fins arribar-hi és fa bé i amb una dificultat moderada IV.  Arribats a la balma, hi ha un passet que cal mirar, i un cop superat podem fer la reunió en un arbre molt gran que està equipat amb bagues.
R1. 30 metres IV, Vè.


La Ita preparant-se per fer el pas.



Des de l'arbre pugem una mica i ja veurem un pitó, (possiblement millor fer la reunió amb unes sabines més properes a l'inici del segon llarg).


El segon llarg, sense cap mena de dubte, és el més bonic de la via, malgrat la terra que hi havia, l'hem gaudit força. Està ben equipat i la roca és bona en general. Nosaltres hem posat un Camelot del 0,5 abans d'arribar a la reunió. 


R2 30 metres. Vè, IV.  


 M'ha costat veure com sortia la via en el tercer llarg,  li veia la lògica per on anar, però no encertava a veure cap assegurança: Finalment he vist un pont de roca a l'esquerra i m'ha confirmat el itinerari.

Sortim vertical a cercar una savina que passem per l'esquerra, des d'aquí, ja veurem un parabolt, seguirem vertical, fins que ja veiem que hem d'anar en diagonal a l'esquerra, (trams a vigilar per la qualitat de la roca, tot i així, està ben assegurat). Després seguim en vertical fins que veiem que hem de travessar a l'esquerra per un lloc molt terrós, (compte), fins a un arbre on farem la reunió.

R3. 35 metres Vè, IV.

 La Ita arribant al darrer parabolt abans de fer el tros terrós. 


 El quart llarg ja es veu que serà per gaudir, bona roca, i aire entre les assegurances. Primer anem a l'esquerra i ja trobarem un pitó, després vertical fins un parabolt, i seguirem una mica amb tendència a l'esquerra assegurant-nos amb un parell de sabines fins arribar a un gran replà.

R4. 35 metres IV+. Reunió un xic a l'esquerra en unes savines.


Ara ja ens toca el sol.

La cinquena tirada progressar per una placa fàcil fins un arbre on hem posat una assegurança, després hi ha un tros més dret ben assegurat amb un parabolt. Tot seguit seguirem vertical fins a l'aresta on farem reunió en una savina.

R5. 30 metres III, IV+.


Sortint de la via.



Us deixem la ressenya del Joan Asín que està molt ben detallada.

Via que cal fer, però possiblement millor esperar que hi passin algunes cordades per deixar-la més neta. Tot i així, a l'entrada de la 3ª reunió hi posaria una corda fixa, ja que la terra va marxant. 

1ª Ascensió Joan Asín, i Antonio Gómez  20/4/2016
Material: 10 cintes, algunes llargues, bagues savineres i un camelot del 0,5.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!

1 comentari:

  1. Enhorabona parella! una via per anar-hi amb els sentits ben atents, que la roca ens fa patir algunes tirades, i s´l'entrada a la tercera reunió jo també penso que millor una corda, malgrat el parabolt.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem