dissabte, 16 de gener del 2016

Penya Segat de la Falconera - Via Barba Roja - 16/01/2016

Escalar on les muntanyes cauen al mar, és quelcom encisador. Pots gaudir de la muntanya amb unes bones vistes sobre el mar. Si addicionalment és un dia transparent com avui, encara millor.

Quan fa fred, ens sembla que escalar prop del mar la temperatura estarà millor. Així ha estat, quan hem arribat al port de Garraf on hem deixat el cotxe encara feia fred, 9º,  amb un airet que semblava que feia més fred.

Un cop fet l'aproximació i donat que la via està resguardada del vent, la cosa ha canviat i hem pogut escalar amb una temperatura molt agradable. Només a la baixada per l'aresta hem notat un xic més de vent i fred. 

 Mirar al mar mentre estàs escalant és un gran pler. 
Avui hem escollit la Via Barba Roja, sembla que és la que va més a la dreta de la paret. Són tres llargs sense complicacions i que permeten gaudir de l'escalada.
La Ita començant el primer llarg. 
 Aquest primer llarg comença per unes rampes i poc a poc va posant-se més dret, quan guanya en verticalitat la dificultat augmenta V+, però està molt ben equipat i els passos més difícils es poden fer amb Ao sense problemes. Quan la paret es tomba altre cop haurem d'anar a la dreta a trobar una reunió amb dos parabolts amb anella.
R1 30 metres III, IVº, V+ III.
 Fent el segon llarg
Sobre a la reunió i un xic a l'esquerra podrem veure els espits i les assegurances antigues intercalades. Es veu una placa fina i vertical, però si anem un xic a la dreta podrem anar aprofitant millor les presses. La part final d'aquest primer tram, veurem uns forats que són clau per fer el tram més difícil. 6ª. Després per un terreny més fàcil arribarem a la 2ª reunió.
R2. 25 metres  V+, 6ª, IVº.  No obligat.
 La Ita fent el segon llarg
 Sortint de la segona reunió.
El tercer llarg, el més fàcil de la via, però també el més descompost, és el més llarg 55 metres.
Sortim de la reunió a cercar una canal/diedre a la dreta que ens permetrà progressar fins arribar a un tram que haurem de caminar entre mig de dos pins, després seguirem vertical fins a l'aresta on farem la reunió.
3ª tirada, IV, I, III, IV. 55 metres a equipar.
 Foto aresta
 Foto cim.
Us deixem la ressenya d'en Guillem Aries està molt detallada i ben feta.

Material: 8 bagues expres, i jocs d'aliens per la darrera tirada.

Apa a escalar que el mon s'acaba!!!



1 comentari:

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem