divendres, 19 d’agost del 2011

Ascensió a la Tuca de Pasolovino 2776 m, Pico de Castanesa 2861 m, Pirineu Aragonés 15-08-2011

Després d’una excursió a Montgarri canviem de vall i marxem a Benasc, ens preparem per anar al Tempestats, però durant la nit i la matinada plou, el temps ja no estava massa segur. Canviem de plans i anem al Pico de Castanesa, cim que no té massa complicació, però que s’ha posat de moda des de que han rodat l’anunci de l’Aigua de Veri.

Una vista de Montgarri
Pugem al pàrking dels Amprius a l’estació d’esquí de Cerler i amb un temps força ennuvolat comencem a caminar capa el coll de Basibe, com està tot molt moll, anem pujant pels camins de les pistes. Arribats al coll, parem a esmorzar , anem força abrigats, ja que fa un vent una mica fort.

Des del coll, comencem a pujar per la carena però anant a cercar un esperonet a l’esquerra de la Tuca del Pasolovino

Pujant a la carena, al fons podem veure el pàrking dels Emprius de Cerler.

Cim de la Tuca de Pasolovino de 2776 metres. El temps es mantenia estrany.

Caminant per la carena en direcció al Pico de Castanesa, no està massa lluny i no presenta cap mena de dificultat.

Cim del Pico de Castanesa de 2861 metres, al fons tenim una estraordinaria visió sobre les Maladetes, però el temps no ens acompanya.


Fotografia familiar a d'alt al cim.

Malgrat el temps, les vistes són impressionants, la boira també li dona el seu encant.



Per baixar desfem el camí de pujada fins passar la carena que ens situa recte als Emprius, després baixem directes al pàrking per una zona d’herbeis fins que ens trobem un pastor amb el seu remat.

Molts cops el temps no és massa segur i necessitem sortir per fer una ascensió, doncs el cim del Pico de Castanesa és una bona opció, tant en el hivern amb esquí de muntanya, com a l’estiu. Les seves vistes ho compensen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem