dissabte, 2 d’abril del 2011

Excursió a la Serra del Curull i Pic de l'Àliga - 02-04-2011

Avui hem escollit una bona excursió amb uns grans amics; en Marc i la Maria. Nosaltres hem seguit l'excursió que portava molt ben preparada en Marc. Aquest itinerari circular que ens portarà a la Serra de Curull i el Pic de l'Àguila (1.342 metres), és un excel·lent mirador sobre les comarques d'Osona, Ripollès i Garrotxa. Els llocs per on passa l'excursió, tots ells per si sols ja justifiquen una excursió, però units amb aquest itinerari li donen un encant extraordinari. Ben d'hora deixem el cotxe al molí de Pigrau i comencem a caminar amb la fresca del matí, quan just comença a tocar el sol a l'altra costat de la vall.
Ostres!!, la primera sorpresa el riu baixa amb força i l'hem de creuar, estem de sort, hi ha una bona passera, només hem de tenir cura de no caure.


Però, pocs metres més endavant, ja no hi ha passera, i hem de creuar per l'aigua i està força fresca.
Hem passat el Forat Micó i anem pujant per un camí molt bonic fins que veiem la masia de la Vall, certament molt ben cuidada. Aquí parem esmorzar una mica que ja toca.
Després per un camí més estret ens encaminem capa els Degollats, ens adonem que la natura explota per tots els costats; flors, aigua, arbres tot està tan bonic....
Les faixades en aquesta excursió, son les nostres companyes de viatge. Si ara està tot tan preciós, com estarà a la tardor....
Els Degollats, sembla un escultura del Gaudí, l'aigua ho ha deixat encisador.
Un dels atractius de l'excursió és la cascada del Molí del Salt, restem una estona boca badats, llàstima que encara no i toca el sol.
Després ens arribem fins el pont romànic de Salgueda que està en perfecte estat. Des d'aquí començarem a pujar per la Vall Salgueda en direcció al Pic de l'Àliga.
Sota mateix de la Serra del Curull hi ha la Masia de Salgueda, que està abandonada, però té una bonica portalada. Des d'aquí comencem a pujar els darrers metres, força drets, fins al Pic de l'Àliga.
Ja hi som, hem fet el cim, el Pic de l'Àliga de 1.342 metres. Des d'on podem veure perfectament el Canigó, el Gra de Fajol, el Puigmal, el Cadí, Pedraforca....... El dia és molt clar i sembla de principis d'estiu.
Costa molt no parar-se a fer una fotografia a les flors que durant una gran part de l'excursió ens han acompanyat.
Ja tenim gana i ens parem a dinar en el Mas de la Coma del Coll, ens hi hem estat una bona estona doncs el lloc s'ho mereix. Ara enfilarem una forta baixada per tornar a la Vall del Ges.
Aquí podem veure el Castell, està en runes, però les masies que l'envolten estan perfectament conservades.
Ja i tornem a ser, la Vall del Ges, i segueix baixant fort, no tenim altre remei de creuar-lo, per sort ara fa un xic més de calor.

Ens queda molt poc fins el cotxe, i mentre anem arribant anem fent memòria de l'excursió, i ens ho hem passat molt bé, bons amics, un dia inmillorable, un itinerari meravellós, ho recordarem durant molt temps.

1 comentari:

  1. Ei! una excursió sorprenent, per raconades amagades i poc conegudes, amb tanta aigua la muntanya fa goig.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem