diumenge, 12 de setembre del 2010

Sant LLorenç de Munt - La Falconera - Via: La que Faltava - 12-09-2010

Quan el maig del 1986, en varen dir que havien obert una via nova a La Falconera totalment en lliure, vaig quedar parat, semblava impossible, totes les vies que havíem fet fins aquella data, totes tenien alguns passos d'artificial, bé, totes no, la Via TIM era tota en lliure, però va per la xemeneia, i és evident que es podia fer en lliure. Realment el nom li fa justícia.
La que Faltava, ens ha omplert molts matins i algunes tardes que disposàvem de poc temps, és una via elegant, ben equipada, i amb unes bones vistes sobre el Montcau.
Avui, ha estat un d'aquells dies, que no disposes de massa temps i que vols tornar aviat a casa perquè tens altres temes a fer i un cop més hem anat a La Falconera.

Des de la carretera hem fet aquesta fotografia, on podreu veure una altra cordada que darrera nostre estava fent la via. Quan aneu un dia al Montcau, val la pena admirar-la durant una estona, té el seu encant.
El primer llarg, comença amb molt bona roca, i amb fissures, realment aquest primer tros no sembla Sant Llorenç, després d'arribar en un petit abret, ja veureu que la cosa canvia, just hi ha el pas més difícil de la via 6ª+. Després segueix vertical fins a la reunió. Aquesta és d'aquelles tirades que et deixa satisfet. En Rafel sortint del pas difícil.

El segon llarg surt amb uns passos de flanqueig a l'esquerra, per després pujar vertical i tornar a la dreta per fer la reunió, just a sobre de la primera. Tirada curiosa de Vº, que té algun pas curiós. En Rafel sortint de la 1ª reunió iniciant el flanqueig.


El tercer llarg és força mantingut, cal tenir cura amb la roca, ja que cal tibar fort en algun tram que la roca no és massa bona. Podeu veure el Manel tibant en aquest llarg.



El quart llarg, surt en flanqueig a l'esquerra per després seguir vertical fins una savina, d'aquí ja només ens quedarà una placa en diagonal fins un arbre on farem la 4ª reunió. Des d'aquesta reunió tenim l'opció de pujar el cim amb una grimpada fàcil.

Aprofiteu unes hores lliures, ja sigui al matí o la tarda, i gaudiu d'aquest itinerari tan ben trobat.
Apa, a escalar que el mon s'acaba!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem