diumenge, 26 de setembre del 2010

Roca Nadiera Cara Sud Via "Gran Manitú" 25-09-2010

El nostre company Ivan, fa temps que ens va dir que la Via Gran Manitú de Roca Nadiera era força bonica i valia la pena anar-hi. Hem deixat passar aquest mesos més calorosos, ja que és cara sur i la calor apreta.
Aquest cap de setmana hem anat a fer-la, i ja des de baix és veu clarament que va a buscar una gran placa al mig de la paret. Els dos primers llargs, van per una especie de canal, una mica herbosa, però que té alguns passos prou atractius, els passos més complicats estan equipats, però que es poden reforçar amb ponts de roca i alguna sabina.
El tercer llarg, cal iniciar-lo amb un llarg flanqueig a l'esquerra fins el primer parabol, aquí cal tenir cura al passar les cordes, ja que és un llarg de 60 metres i el rosament està assegurat, després cal seguir a cercar un diedre una mica més dret i molt bonic, realment es puja més per la placa de la dreta que pel diedre. Quan baixa la dificultat i ja no queda corda, cal cercar la reunió. El quart llarg és de IIIº i és per situar-se a la gran placa. Els dos llargs de la placa són els més bonics, amb els parabols a una certa distancia, caldrà protegir algun pas amb algun pont de roca i algun alien. Val la pena fer la resta de la via per fer aquests dos llargs.
Un cop acabada la via, ens queda una mica de grimpadeta, fins a trobar un petit corriol que ens deixarà el coll, després caldrà seguir fins a l'inici de la canal de baixada.
Via amb una dificultat obligada de V+, on cal portar bagues per les sabines i pels ponts de roca, i amb als aliens; groc, vermell i verd, us podreu assegurar els passos més llargs.
Malgrat no és una via amb molt compromís, si que té un cert encant que mereix una visita.
La ressenya la trobareu a diversos blogs sense problema.

2 comentaris:

  1. Aquesta encara la tinc pendent, a veure si m'hi apropo aquesta tardor.
    Bona via, que si et quedes amb gana pots arrodonir amb les últimes tirades de la Sal de Frutas Eno.

    ResponElimina
  2. Hola Jaume, ja ho vaig veure, però millor guardar les ganes per un altre dia i fer-la des de baix.

    ResponElimina

Deixeu un comentari i us contestaren tan aviat com puguem